Over Ons

LEGITEAM ADVOCATEN


Vanaf 2018 een nieuwe naam en een nieuwe vestiging!

Al tientallen jaren vormt ons kantoor een vaste waarde in de Kempen met vestiging in Lommel, gekend onder de naam Advocatenassociatie Van den Brande, Vanden Boer & Janssen.

In 2018 werd het kantoor grondig gereorganiseerd door de inbreng van enkele jonge dynamische vennoten om zo te kunnen beantwoorden aan de steeds groeiende vraag naar specialisatie bij de juridische dienstverlening.

Meer dan 40 jaar ervaring werd zo gecombineerd met nieuwe inzichten en methodes.

Om deze vernieuwing extra in de verf te zetten, kreeg onze associatie een nieuwe naam!

Het kantoor gaat vanaf dan verder onder de naam LEGITEAM ADVOCATEN om te trachten de belangen van het cliënteel naar ieders tevredenheid te behartigen.

Wij bieden een hele waaier aan specialisaties aan, zoals handelsrecht (o.a. incasso, contracten,…), verzekeringsrecht (o.a. ongevallen, lichamelijke schade,…), goederenrecht (o.a. mede-eigendom, huur,…), familierecht (o.a. echtscheiding, vereffening – verdeling,…) en fiscaal en sociaal recht.

Mede door toedoen van medeoprichter Mr. Staf Van den Brande (inwoner van Mol) had het kantoor al een sterke binding met de regio Mol-Balen-Geel.

Ondanks de sterke opmars van de digitalisering zijn wij er van overtuigd dat een goed persoonlijk contact zeer belangrijk is om een vertrouwensband op te bouwen tussen de cliënt en de juridische dienstverlener.

Daarom hebben wij besloten om een tweede kantoor te openen in de Corbiestraat, het bruisende hart van Mol, om zo ook in die regio de service aan het bestaande cliënteel te optimaliseren en om nieuwe zakenpartners sneller juridische bijstand te kunnen verlenen in de omgeving van hun eigen vestiging of woonplaats.

 

HISTORIEK VAN HET KANTOOR

 

Na in 1976 te zijn afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel, schreven Mr. Staf Van den Brande en Mr. Dirk Vanden Boer zich in als advocaat aan de Balie te Hasselt. Reeds in mei 1979 beslisten zij zich te associëren en vestigden zij hun kantoor te Lommel, Dorp 49.

Het kantoor kende een gestage groei en werd in 1990 versterkt door Mr. Peter Vanvelthoven.

Vermits de toenmalige locatie al snel te klein werd, beslisten zij te investeren in een nieuwbouw en verhuisde het kantoor in 1994 naar een splinternieuw, modern kantoorgebouw in de Lepelstraat 125 in Lommel.

In de loop der jaren werden maar liefst 18 advocaten-stagiairs door Mr. Van den Brande en Mr. Vanden Boer opgeleid en kregen/krijgen zij de kans om een zeer brede basis te verwerven om hun carrière verder uit te bouwen.

Benoemd tot eerst Staatssecretaris en daarna Minister van Werk, zag Peter Vanvelthoven zich in 2003 genoodzaakt zijn activiteiten aan de balie te staken om zijn politieke carrière verder uit te bouwen.

In 2009 werd een eerste stap naar versterking van het kantoor gezet wanneer Mr. Jos Janssen vennoot werd, nadat hij sinds 2002 als stagiair en medewerker actief was in de associatie en hij aan de VUB zijn Masters diploma in het fiscaal recht had behaald.

In 2013 trad vervolgens Mr. An Vanden Boer, die sinds 2007 stagiair en vervolgens medewerker was in het kantoor, toe tot de associatie.

Sinds januari 2018 zijn Mr. Daan Vanden Boer en Mr. Neel Devrindt, die sinds 2013 verbonden zijn aan het kantoor, toegetreden tot de associatie als nieuwbakken vennoten.

Het kantoor kan verder nog rekenen op medewerkers  Mr. Kathleen Trumpener (sinds 2015), Mr. Jonne Meersman (sinds 2022).